De bijna onfeilbare kwissers van NGMB (Ne Grote Met Brodders) hebben vrijdagavond de succesvolle kwis van supportersclub VC Herentals gewonnen. Maar liefst 200 deelnemers, 40 ploegen van 5 kwissers, streden voor de ereplaatsen.


Koen Van Nueten de samensteller van de kwis mag terecht fier zijn op zijn originele invalshoek.

De winnaars:  NGMB (Ne Grote Met Brodders) 150 punten op 164 (foto boven).

Tweede: MVC (Martine Van Camp) slechts één puntje minder 149 op 164.

Verder: 3. Beunhazen – 4. Bende van Axel – 5. Last Minutes – 6. Maxisten - 7. Bonne Cuvée – 8. De Duvelkes – 9. De Hijsberen – 10. Primavera.

Moeilijk, niet gemakkelijk, even goed nadenken, ... dat is allemaal niet besteed aan NGMB en de 2e MVC. Ze losten de vragen op alsof het een gewone dagtaak betrof.

Het kwisteam van ThalsFM geraakte maar niet in het goede ritme, eindigde na de grote middenmoot. Ze spreken daar al over 'revanche volgend jaar'. ThalsFM blijft in Play-Off 2 van de kwissen in de regio.

Bij de kwissers-voor-het-plezier alvast volgende kwisquote : 'De enige vragenlijst die we correct hebben ingevuld is die met de vragen wat wil je drinken...'

Ook een dikke proficiat aan presentatrice Christie Rutten die de kwistouwtjes streng maar rechtvaardig in de hand hield.

Foto's : dank aan Jos Flamand - VC Herentals / N.